عنوان پایان نامه :
تولید آنزیم پروتئاز در بیوراکتور سینیدار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد
یک صفحه از متن پایان نامه فقط برای نمونه :
از دیدگاه اقتصادی، حدود ۳۰-۴۰% از هزینههای تولید آنزیم به ترکیبات محیط کشت بستگی دارد و در فرآیند تخمیر حالت جامد که از مواد خام به عنوان سوبسترا استفاده میشود، هزینههای محیط کشت بطور قابل ملاحظه ای پایینتر است [۱۶, ۱۷]. همچنین این سیستم تخمیری در فرآیندهای پایین دست با مشکلات کمتری مواجه است و میزان تولید محصول در این روش بیشتر است. به همین دلیل، تخمیر حالت جامد، در چندسال اخیر از سوی محققان و صنایع سراسر جهان، بسیار مورد توجه قرار گرفته است [۱۸, ۱۹]. بیوراکتور قلب فرآیند تخمیر است، که در آن مواد خام تحت شرایط مناسب به محصولات مطلوب تبدیل می شود. هدف بهینهسازی در بیوراکتور شدت تولید و بازده محصول است. راکتورهای سینیدار بر اساس تخمیر سنتی کوجی[۱]، سادهترین راکتورهای تخمیر جامد محسوب میشوند [۲۰].
آنزیم پروتئاز یکی از مهمترین آنزیمهای صنعتی بوده و دارای کاربردهای مختلفی میباشد. از آنجا که فعلا هیچ واحد تولید آنزیم در کشور وجود ندارد و همه نیاز داخل از طریق واردات تأمین میشود، ضرورت تحقیق و پژوهش در این زمینه بسیار احساس میشود. در این پروژه، تولید آنزیم پروتئاز، با استفاده از ضایعات کشاورزی، دریک بیوارکتور سینیدار انجام گرفت. این بیوارکتورها، به دلیل سادگی، پرکاربردترین راکتورهای تخمیر حالت جامد بوده و در صورت نیاز، می توان در مقیاس زیاد، طراحی شده و مورد استفاده قرار گیرند. به دلیل بالا بودن هزینههای تولید آنزیم، با استفاده از ضایعات کشاورزی و صنعتی، علاوه بر رفع تجمع و دورریز این مواد با ارزش، هزینههای فرآیند به طور قابل ملاحظهای کاهش خواهد یافت.
لازم به ذکر است، خصوصیات آنزیم تولیدی باید بررسی شود تا مطابق با نیازهای مورد نیاز صنعت باشد. در صورت طراحی چنین واحدی در آینده، بطور قطع تهیه ماشین آلات بخش جداسازی یکی از مشکلات عمده آن خواهد بود.
- تولید آنزیم پروتئاز در بیوراکتور سینیدار با استفاده ازباکتری licheniformis
- – بررسی تأثیر پارامترهای مختلف بر تولید آنزیم پروتئاز
- تولید آنزیم در شرایط بهینه
- – تعیین مشخصات آنزیم تولیدی شامل دما و pH بهینه فعالیت، پایداری و دمای غیر فعال شدن
- -بررسی کاربردهای آنزیم پروتئاز تولیدی در صنایع مختلفی چون شوینده، چرم و عکاسی
- -بررسی مقایسه ای بین تولید آنزیم پروتئاز در بیوراکتور و فلاسک
- تقسیم بندی فصول پایان نامه
درفصل اول، به بیان توضیحاتی درباره آنزیم ها پرداخته و همچنین اهداف و ضرورتهای بررسی حاضر ذکر شده است.
در فصل دوم، به معرفی آنزیم پروتئاز و فرآیند تخمیر حالت جامد که تولید پروتئاز در این پروژه بر اساس آن صورت گرفته است، پرداخته و در ادامه جنبههای مهم و کاربردی بیوراکتورهای مورد استفاده در تخمیر حالت جامد به همراه مروری بر تحقیقات قبلی مورد بررسی قرار گرفت.
در فصل سوم مواد، تجهیزات، روشهای اندازهگیری، پارامترهای طراحی و عملیاتی بیوراکتور مورد استفاده و تعیین خصوصیات پروتئاز تولیدی ارائه شده است.
در فصل چهارم، نتایج بدست آمده از آزمایشات انجام شده ارائه شده و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
فصل پنجم نیز به نتیجهگیری و ارائه پیشنهادهایی برای تحقیقات آینده در این زمینه اختصاص یافتهاست.
[۱] Koji
دانلود رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت ورد):
تولید آنزیم پروتئاز در بیوراکتور سینیدار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد