
عنوان پایان نامه :
بررسی برخی خواص ترمودینامیکی سیستمهای دوتایی شامل سولفولان با کلروبنزن، برموبنزن و نیتروبنزن در دماهای مختلف
یک صفحه از متن پایان نامه فقط برای نمونه :
حجم مولار اضافی :
هدف از محاسبه حجم مولار اضافی یک مخلوط دوتایی بهدست آوردن اختلاف حجم محلول مورد نظر با محلول ایدهآل (محلول دوتایی که حجم آن دقیقا برابر مجموع حجم حلال و حل شونده است) میباشد. تعیین حجم مولار اضافی یک امر بسیار مهم در مهندسی، در طراحی ورودی، خروجی و حجم راکتورها میباشد زیرا عدم توجه به این اختلاف حجم محلول باعث خرابی و یا انهدام دستگاه میشود.
برای تعیین حجم مولار اضافی از رابطه زیر استفاده میگردد [۲۳]:
(۲-۳۰)
به طوری که :
چگالی مخلوط دوتایی = ( )
کسر مولی ترکیب (۱) = چگالی ترکیب (۱) = جرم مولی ترکیب (۱) =
کسر مولی ترکیب (۲) = چگالی ترکیب (۲) = جرم مولی ترکیب (۲) =
میباشد.
۲-۵-۱-۱- مدلهای حجم مولار اضافی و پارامترهای برهمکنش
برای پیش بینی رفتار حجم مولار اضافی محلولهای دوتایی نظریههای زیادی پیشنهاد شده است اما تا کنون روش جامع و دقیقی برای پیش بینی حجم مولار اضافی مخلوطهای دوتایی ارائه نشده است. چندین معادله نیمه تجربی جهت تخمین حجم مولار اضافی در مخلوطهای مایع بر اساس اطلاعات ترکیبات خالص و تفسیر برهمکنشهای مولکولی در مخلوط وجود دارد که از جمله می توان به نظریه محلولهای تجمعی گسترش یافته واقعی[۱] ]۲۴ [، نظریه پریگوگن-فلوری-پترسون[۲]] ۲۶ ,۲۵ [اشاره کرد. از این میان نظریه پریگوگن-فلوری-پترسون فهم آسا نتر و نتایج تحلیلی بهتری را نسبت به دیگر معادلات ارائه میدهد که در ادامه به بررسی و تشریح آن میپردازیم و همچنین نگاهی کوتاه بر نظریه دیگر خواهیم داشت.
نظریه محلولهای تجمعی واقعی گسترش یافته توسط هینتز[۳] برای آلکانول و آلکان معرفی شد ]۲۴[.
بر اساس این نظربه خواص اضافی ترمودینامیکی مخلوطهای دو تایی شامل ترکیبات خود تجمع میتواند بصورت مجموعی از دو مشارکت شیمیایی و فیزیکی بیان گردد که بخش فیزیکی یا مشارکت فیزیکی از نظریه فلوری ناشی شده است که نه تنها برای اجزاء خالص بلکه برای مخلوط مولکولهای تجمعی نیز درست است. در این نظریه پارامترهای مورد نظر بر اساس دادههای (P-V-T) که شامل چگالی، ضریب انبساط دمایی و ضریب تراکم پذیری همدما است محاسبه میشوند و این نظریه برای مخلوطهای بیشتر از سه ترکیب کاربرد ندارد. فرمول کلی آن بصورت زیر است:
-Extended real associated solution1
دانلود رایگان فایل دموی این پایان نامه(فقط حاوی ده صفحه از صفحات پایان نامه با فرمت ورد):